GLASUJ ZA SLOVENSKI AVTO LETA 2021

Prvi Polo WRC v privatnih rokah

Avstrijski mojster volana Raimund Baumschalger bo prvi privatni voznik, ki bo najel zmagovalnega VW. Pola WRC 2016

Že za naslednjo dirko avstrijskega prvenstva (Wechselland rallye) bo serijski avstrijski državni prvak v reliju postavil nov mejnik – kot prvi privatni voznik bo sedel za volan zmagovalnega Pola WRC, s katerim sta Volkswagen in Sebastien Ogier dosegla štiri naslove svetovnih prvakov. Preden se je VW neslavno in nenapovedano umaknil iz relija.

Po tem so oznanili, da bo mogoče najeti (ne kupiti) njihove dirkalnike lanske specifikacije, vendar so vsi poskusi zaradi visoke cene najema padli v vodo. Toda Raimund Baumschalger je izkoristil vsa poznanstva in povezave s skupino VW ter osebno povezavo z (nekdanjim) glavnim sponzorjem ekipe VW, Dietrichom Mateschitzem (lastnikom znamke Red Bull), ter si zagotovil vrhunski dirkalnik za vse bolj napeto avstrijsko prvenstvo. Vključno s servisno tovarniško ekipo ter nekdanjim Ogierjevim inženirjem Gerardom-Janom de Jonghom.

Po tem, ko je namreč vodstvo prevzel povratnik Andreas Aigner s Fabio R5 (ki bi moral voziti celo slovensko prvenstvo), je svetovni prvak skupine N iz leta 2008 uspel najeti Fordovo Fiesto WRC za nadaljevanje prvenstva. Baumschlager pa s Škodo Fabio R5 kljub svojim izkušnjam tako seveda ni več konkurenčen. In tako bo popularni Mundl s sovoznikom Pirminom Winklhoferjem vozil Pola WRC, gledalci pa bodo lahko pri sosedih videli kar štiri dirkalnike WRC. Izjemno!

Preberite tudi
Nova štirica tokrat z mehko