GLASUJ ZA SLOVENSKI AVTO LETA 2021

BMW dopolnjuje ponudbo serije 3

Pri BMW-ju so razkrili novi karavan serije 3 oz. Touring, kot tradicionalno imenujejo kombije. Hkrati prihaja na trg tudi M340i

BMW je s Touringom dopolnil ponudbo serije 3. Novi Touring v dolžino meri 4709 mm (76 mm daljši od predhodnika). Prostor v prtljažniku so povečali za pet litrov – sedaj je pri okroglih 500 litrih, kar je deset litrov več od Mercedesa C in pet litrov manj od Audija A4. Še naprej bo posamično mogoče odpirati le stekleni del prtljažnih vrat. Avtomobil je od B stebričkov sicer enak limuzinski različici, zadnji del pa z večjimi površinami poudarja širino karoserije.

Touring za obe karoserijski različici serije 3 prinaša novosti v motorni ponudbi. Tukaj je pričakovani M340i, prvi M Performance avtomobil nove generacije, hkrati pa tudi prvi M Performance Touring, s katerim bo BMW končno imel primerljiv avtomobil karavanskim različicam Mercedesovega AMG C43 in po novem sicer dizelskemu Audiju S5. Gre za 3-litrski prisilno polnjeni vrstni šestvaljnik z 275 kW (374 KM) moči. Moč se preko osemstopenjskega samodejnega menjalnika prenaša na vsa štiri kolesa. Novi Prvič bo v obeh karoserijskih različicah na voljo tudi priključni hibrid. V naslednjem letu prihaja namreč 330e.

Preberite tudi
Tu je novi Clubsport!