Glasujte za slovenski avto leta 2020

Kdo bo nasledil Forda Focusa?

Priprave se začenjajo, glasovanje tudi. Na vašo odločitev čaka 24 modelov, ki so letos prišli (ali še bodo) na naš trg.

Potem ko se je januarja Ford Focus tako prepričljivo zavihtel na prvo mesto in odnesel težko pričakovano lovoriko (Ford sicer že tretjič v zgodovini izbora), je zdaj napočil čas za novo izvedbo izbora Slovenski avto leta 2020. Tisti, ki mu sledite, seveda dobro poznate osnovna pravila najstarejšega izbora, ki poteka pri nas (mimogrede – od leta 1993). Tako smo najprej v žiriji izbora določili modele, ki se bodo potegovali za vstop v finale. To so seveda novi modeli, ki so (ali bodo) prišli na trg in jih bodo zastopniki prodali do konca novembra vsaj 25.

Seznam je zdaj določen in se najverjetneje ne bo več spremenil, morda bo zaradi omenjenega pravila le izpadel kak konkurent, toda v osnovi gre za 24 modelov, ki so navedeni v posebni tabeli. Potem pa se nadaljuje tako – izpolnite glasovnico spodaj. To je vse. Seveda pa je treba pri tem upoštevati pravilo, da je mogoče za enega kandidata glasovati le enkrat tedensko iz enega IP-naslova (na spletnem naslovu enega medija seveda). Pri tiskanih glasovnicah takšne omejitve ni, mora pa biti jasno, da gre za originalno glasovnico enega od sodelujočih medijev!


Tudi letos v izboru sodeluje večina pomembnejših slovenskih splošnih in avtomobilističnih medijev (Avto Magazin, Motorevija, EVO, Dnevnik z Nedeljskim, Delo, RTV SLO z Valom 202, spletni portal Siol, Komotar Minuta), vendar pa bodo novinarji teh medijev svojo priložnost dobili šele takrat, ko boste bralci, poslušalci in gledalci naredili svoje. Torej izbrali pet finalistov, ki se bodo potegovali za laskavi naslov. Katerih pet avtomobilov bo v finalu, bo jasno 30. novembra, takrat bo znan tudi vrstni red finalistov, ki prav tako ni nepomemben, saj pomeni tudi točke, ki jih spremljajo v finalnem izboru.

Seveda moramo znova poudariti, da so sodelujoči mediji ob glasovanju zavezani upoštevati pri tem različne kriterije, ki jih določi žirija – od varnosti, gospodarnosti, voznih lastnosti, primernosti za slovenski trg … Seveda pa imajo novinarji in uredniki sami možnost določiti vrstni red in pomembnost teh pravil oziroma usmeritev, saj je navsezadnje glasovanje del subjektivne ocene, ki izvira tudi iz nakopičenega predznanja, izkušenj in preferenc glasujočih medijev.

Tudi letos bomo na končno ocenjevanje povabili nekaj izžrebanih gledalcev, bralcev in poslušalcev, ki boste lahko z novinarji intenzivno preskušali finaliste v več izvedenkah na poligonu AMZS na Vranskem (predvidoma v začetku januarja). Potem pa sledi svečana razglasitev slovenskega avtomobila leta 2020, ki bo nasledil Focusa, in jo bo – na kar smo posebno ponosni – 11. januarja zvečer spet prenašala tudi RTV Slovenija. Sicer pa si kot vedno lahko preberete vse sveže novice, podrobnosti in zanimivosti tudi na spletu, na internetnem naslovu: http: //www.slovenskiavtoleta.si/

Preberite tudi
Novi dvojec z veliko črko M