GLASUJ ZA SLOVENSKI AVTO LETA 2021

Pet tokratnih finalistov obeta tesen izid

Glasovanje se preveša v finalni del, saj ste bralci, poslušalci in gledalci vseh medijev, ki sodelujejo v izboru, že določili pet finalistov. In ti so …

Zdaj smo torej tako daleč. Po štetju glasov vseh osmih redakcij (Avto Magazin, Motorevija, EVO, Dnevnik z Nedeljskim, Delo in Slovenske novice, RTV SLO z Valom 202 in Avtomobilnostjo, spletni portal Siol, Komotar Minuta), ki zastopajo 11 medijev , je končno znanih pet finalistov tokratnega izbora (mimogrede – na naše naslove je prispelo več kot 21.300 glasovnic) . Za večino letošnji  izbor glede na seznam 25 modelov ni nobeno presenečenje. Gre za peterico modelov, ki so slovenskim kupcem ali tradicionalno blizu ali pa so v razredu, ki je zadnja leta žanje uspehe.

Renaut Clio

Da je na prvem mestu novi Renault Clio ni nobeno presenečenje, saj je to avtomobil, ki je slovenskim kupcem blizu, je (spet) avtomobil iz domače tovarne in je bil tako v finalu že dvakrat – še nikoli pa se ni zavihtel na prvo mesto. Nedvomno ima letos dobre karte v rokah, tudi zato, ker bo v finalno glasovanje kot prvi (po glasovih redakcij je zbral kar 40 točk) odnesel šest točk. Tudi nova Oplova Corsa, ki je neposreden konkurent, je povsem nov avtomobil, s sodobno platformo in tehnologijo, vključno z električnim pogonom. Znamka Opel sicer ni tuja temu izboru, saj je enkrat zmagala Astra, enkrat in sicer 2007 pa tudi že Corsa. Kot drugouvrščen model bo odnesla v finale dragocene štiri točke.

Opel Corsa
VW T-Cross

Tik za Corso (s točko zaostanka) je na tretjem mestu Volkswagnova uspešnica v razredu malih križancev. VW T-Cross na platformi modela Polo narejen križanec, ki ima zaradi svojega svežega, mladostnega izgleda kup oboževalcev in vrste v salonih. Tretje mesto pomeni tudi tri točke popotnice, ki jo odnese v finale. Stalnica na izborih zadnjih let je znamka Škoda, ki je bila v zadnjih petih izborih v finalu že štirikrat, naslov slovenski avto leta pa je odnesla dvakrat. Ali bo kompaktni križanec ŠKODA Kamiq, ki ga odlikuje prostornost in sodobna tehnologija tretji model v zgodovini? Na petem mestu je edini SUV model, ki premore tudi štirikolesni pogon, hkrati pa tudi nekaj najsodobnejših tehnoloških rešitev (motor z variabilno kompresijo), to je seveda Mazda CX-30.

Škoda Kamiq
Mazda CX-30

V drugem delu izbora so zdaj na vrsti novinarji vseh redakcij, ki sodelujejo v izboru, ki bodo podelili glasove finalistom ob upoštevanju osnovnih smernic izbora. Končni vrstni red in glasovanje pa boste lahko po dolgih letih spet spremljali v živo, saj se Slovenski avto leta vrača na male zaslone z oddajo, ki jo bo neposredno prenašala Televizija Slovenija na svojem prvem kanalu v soboto, 11. januarja zvečer. Več podrobnosti oddaje še ne moremo razkriti, toda zasnova bo povsem drugačna, kot smo je bili vajeni doslej, v njej pa bo vendarle kup znanih slovenskih glasbenih imen. Seveda pa vas bomo o vsem obveščali!         

AvtomobiliSeštevek točkPrenesene točke v finale
Renault Clio406
Opel Corsa254
VW T-cross243
Škoda kamiq202
Mazda CX-30121
Preberite tudi
Variant in Alltrack različici za novega Golfa