Salon v Ženevi šele 2022

Nekoč edini vsakoletni evropski mednarodni avtomobilski salon je v očitnih težavah. Znamka naprodaj, salon šele 2022 – če sploh

Potem, ko so švicarske oblasti tik pred začetkom odpovedale letošnji salon v Ženevi, ki velja za največjo tamkajšnjo prireditev (in generira 200 milijonov frankov samo za ženevski kanton), je zdaj jasno tudi, da so se organizatorji odpovedali organizaciji salona 2021.

Po odpovedi zadnji trenutek so organizatorji (Fundacija Mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi) zaprosili tudi za finančno pomoč, toda kanton in mesto jim je ponudilo le kredit, ki pa so ga ocenili za neugodnega. In se hkrati odločili, da pod takimi pogoji salona ne morejo organizirati – tudi zato, ker se je večina razstavljalcev po izvedeni anketi odločila, da svoje salonske aktivnosti ustavi ali zmanjša. Vprašljivi pa so tudi zdravstveni pogoji.

Fundacija se je tako odločila, da blagovno znamko GIMS (Geneva International Motor Show) z vsemi pravicami ponudi v odkup podjetju Palexpo SA, ki je tudi lastnik salonskih prostorov v mestu ob jezeru.

EVO 092
Digitalna izdaja
Nakup preko spleta