Skupščina prinesla nova imena …

Zveza za avtošport AŠ2005 dobila novega predsednika – Rado Raspet je tesno premagal dosedanjega (in prvega predsednika) Toneta Anderliča

Na včerajšnji skupščini Zveze je z dokaj tesno (34 – 29 glasov) večino edinemu ‘izzivalcu’ Radu Raspetu uspelo premagati prvega predsednika Toneta Anderliča, ki ja zasedal predsedniško mesto od ustanovitve Zveze pred dvajsetimi leti.

Raspet je sicer občasni voznik relija, ki sporadično nastopa že od leta 2002, sicer pa je uspešen podjetnik, ki se s svojim podjetjem iz Cerknega ukvarja z gradbeništvom, peskokopom in betonarno. V svojem programu je Raspet izpostavil predvsem delo na področju marketinga in zagotavljanja dodatnih sredstev za delo Zveze, boljšo komunikacijo z mediji, rešitev situacije na dirkališču v Gaju, …

Foto: Katja Ješe

Na volilni skupščini včeraj v Ljubljani je imel sicer Anderlič le enega protikandidata, za mesto direktorja je bil le en kandidat (Dagmar Šuster, ki ravno tako zaseda mesto od ustanovitve Zveze), ob tem je bilo še 22 kandidatov za upravni odbor zveze AŠ2005.

Nedvomno pa je Raspet prevzel predsedovanje v težkem obdobju, ko se sezona zaradi koronavirusa ni še niti začela (11. julija bo v Velenju prvi reli), ko mediji počasi a vztrajno obračajo hrbet avtomobilskemu športu, denarna sredstva usihajo (tudi zaradi težav v gospodarstvu), projet edinega dirkališča /vadbišča Gaj pa pravzaprav ni še niti povsem zaživel, ko je moral zapreti vrata.

EVO 088
Digitalna izdaja
Nakup preko spleta