GLASUJ ZA SLOVENSKI AVTO LETA 2021

Variant in Alltrack različici za novega Golfa

Novi Golf v karoserijskih različicah za tiste, ki potrebujete več prostora ali pa robustnejši avtomobil za dopustniške avanture

Novi Volkswagen Golf se je od marčevskega prihoda v Slovenijo v Volkswagnovi ponudbi že dodobra zasidral, kombilimuzino smo tudi že preizkusili. Sedaj pa je dobil še dve karoserijski izvedbi – kombijevski Variant in njegovo dvigjeno različico Alltrack. Variant so seveda najbolj pričakovali tisti, ki jim Golf ustreza, a potrebujejo nekaj več prostora v prtljažniku in drugi vrsti. Variantovih 4.633 milimetrov dolžine prinaša 611 litrov prostora za prtljago (1,642 litrov s podrto drugo vrsto), kar je 230 litrov več v primerjavi s kombilimuzinskim Golfom ter na primer le 29 litrov manj v primerjavi z Octavio Combi, s katero si delita platformo. V prtljažniku bo pri tem sicer nekaj več opreme za pritrditev prtljage, pri Variantu in Alltracku pa je več prostora tokrat tudi v drugi vrsti, kar omogoča dodatnih 66 milimetrov medosne dolžine.

Enako prostorna je različica Alltrack, skupaj z nekaterimi lastnostmi, ki jih boste veseli tisti, ki potrebujete robustnejši avtomobil, s katerim se boste podali na kakšno zaprašeno ali gozdno pot. Alltrack ima višjo oddaljenost od tal, okoli karoserije so na izpostavljenih mestih nameščeni zaščitni elementi, nekateri robustnejši elementi pa so nameščeni tudi v notranjosti. Dobro novico pa imamo tudi za ljubitelje kampiranja in z morjem povezanih dogodivščin, ki na dopust vlečete prikolico ali pa na primer čoln. S štirikolesnim pogonom 4Motion bo namreč mogoče vleči kar do dve toni teže.

Preberite tudi
Tu je novi Clubsport!