Individualizacija v ospredju

Skoraj neverjetno se sliši: prenovljen C3 ponuja kar 97 različnih kombinacij barv in opreme. Pa vendar kupci zaradi tega s pomočjo prodajalcev menda ne bodo v skušnjavi.

Citroenov prodajni paradni konj pri nas je C3. Model, ki se uvršča v najbolje prodajan avtomobilski razred pri nas. Odkar je zadnja generacija tega zanimivo in uporabno oblikovanega Francoza pripeljala k nam (2016), je našla skoraj štiri tisoč kupcev.

In dejansko v teh štirih letih ni opaziti starostnih gub, zato pri Citroenu zanj niso imeli veliko popravkov. So pa serijsko namestili prednje luči s tehnologijo led, dodali nekaj novih barvnih odtenkov karoserije, strehe, grafičnih nalepk, platišč, barvnih kombinacij v notranjosti in možnosti kombinacij povečali iz 36 na 97.

Glede udobja je potrebno omeniti, da je sedaj za centimeter in pol več polnila v sedežih, prav tako v naslonu za roke. Informacijsko zabavni osrednji zaslon meri najmanj sedem palcev, obstoječim asistenčnim sistemom so dodali serijsko prepoznavanje prometnih znakov, za doplačilo opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu, po novem pa so na voljo tudi parkirni senzorji spredaj. Na izbiro so tudi okrasne letve iz lesa, ki v tem razredu zagotovo veljajo za nekaj posebnega. Že pri vstopnem paketu opreme Feel pa je serijsko vgrajen radio z digitalnim sprejemnikom DAB+.

Barvne kombinacije strehe in karoserije je mogoče nadgrajevati tudi z okrasnimi vzorci na strehi.

Trenutno sta na voljo dva bencinska trivaljna motorja, ki zmoreta 60 in 81 kilovatov moči (82 in 110 konjev) ter turbodizel s 74 kilovati (100 konjev). Šibkejši bencinski in dizelski motor moč prenašata preko petstopenjskega ročnega menjalnika, močnejši bencinski preko ročnega šeststopenjskega in od decembra tudi s pomočjo šeststopenjskega samodejnega menjalnika. Najbolj iskan je seveda šibkejši bencinski motor, z njim gnan C3 z vstopnim paketom opreme Feel pa stane 13.050 evrov brez popustov. Če se kupec odloči za Citroenovo financiranje, pa bo deležen popusta v višini 1.530 evrov.

EVO 093
Digitalna izdaja
Nakup preko spleta