Povsem posodobljen SUV z izjemno zunanjostjo in inovativno notranjostjo

Volkswagen Tiguan

Najuspešnejši SUV v Evropi in eden izmed najbolje prodajanih športnih terenskih vozil na svetu je pripravljen na izzive današnjega časa. Novi Tiguan je temeljito posodobljen – je elektrificiran, digitaliziran in povezan. Vznemirja pa tudi s svojo izjemno zunanjostjo in inovativno notranjostjo.

Pri Volkswagnu so Tiguana elektrificirali z novim, najsodobnejšim priključno-hibridnim pogonom s sistemsko močjo 180 kW (245 KM). Novi Tiguan eHybrid lahko prevozi do 50 km izključno z električnim pogonom. Ponaša se z naprednimi asistenčnimi sistemi, ki so vam zelo v pomoč ob nenadejanih prometnih situacijah. Novost je sistem Travel Assist,  ki omogoča delno avtomatizirano vožnjo do 210 km/h.

MIB3 in opcijski digitalni kombinirani instrument prinašata še več digitalizacije. Novost je tudi opcijski 480-wattni avdiosistem proizvajalca Harman Kordon. Med posebnosti pa sodi nova generacija volanov. Za R-Line je na voljo večfunkcijski volan z upravljalnimi polji, občutljivimi na dotik. Upravljanje klimatske naprave so pri Tiguanu prav tako digitalizirali z drsniki in površinami na dotik.

Za več udobja in varnosti ponoči poskrbijo žarometi in zadnje luči v LED-tehnologiji. Žaromete lahko opcijsko nadgradimo z vrhunskimi matričnimi LED-žarometi IQ.LIGHT. Ti omogočajo vožnjo s stalno aktiviranimi dolgimi lučmi, ne da bi bili moteči za ostale udeležence v prometu. In še nekaj bo očaralo vse ljubitelje avtomobilov in goreče privržence volkswagnov: integrirani dinamični smerniki, ki nakazujejo smer s prelivajočim se gibanjem svetlobe.

Novi Tiguan odlično ponazarja, da se pri Volkswagnu nenehno razvijamo, a hkrati ostajamo zvesti sami sebi, kar ponazarja že njegov napredni dizajn. Ob pogledu od strani, vam ekspresivna silhueta, ki ji dajejo svojstven pečat mogočen in dinamičen sprednji del z natančno začrtanimi linijami, poudarjen ramenski del in markanten zadek, jasno zrcali vse odlike vozila: inovativnost, suverenost in brezkompromisno funkcionalnost. 

Tudi vizualno preobrazbo je doživel novi Tiguan. Sprememba je takoj opazna že ali tudi zaradi povsem spremenjenega sprednjega dela. Z novo mrežo hladilnika, kar je značilnost Volkswagnovih SUV-ov, nakazuje na sorodnost z večjim Tuareg-om ali Atlas Cross Sport-om. Po mnenju vodje oblikovanja v koncernu Volkswagen in vodje oblikovanja pri znamki Volkswagen, Klausa Zyciore, postaja Tiguan tudi zavoljo tega še bolj suveren.

Pokrov motorja je višji, nova mreža hladilnika z LED žarometi pa širša. Prostorna notranjost novega Tiguana je pravi raj za pionirje. Inovativni upravljalni elementi na vozniku prilagojeni armaturni plošči vam omogočajo, da se povsem osredotočite na tisto, kar je najpomembnejše. To velja tako za večfunkcijski volan, oblečen v usnje, kot tudi za digitalni kombinirani instrument z velikim barvnim TFT-zaslonom z diagonalo 26 cm (10,25 palca). V Tiguanu Elegance in Tiguanu R-Line je digitalni kombinirani instrument vgrajen že serijsko.

Novi SUV bo zdaj prvič na voljo v samostojni izvedbi Tiguan R z motorjem TSI z močjo 235 kW (320 KM). Strokovnjaki za visoko zmogljivost pri podjetju Volkswagen R so za ta izjemno dinamični vrhunski model razvili nov štirikolesni pogon z razdelilnikom navora. 

Poraba goriva v l/100 km, kombinirana: med 5,9 in 4,9; emisija CO₂ v g/km, kombinirana: med 136 in 126.

Več o novem Tiguanu ⏎

EVO 089
Digitalna izdaja
Nakup preko spleta