GLASUJ ZA SLOVENSKI AVTO LETA 2022

Custom za blatne in aktivne!

Ford je k nam pripeljal novi različici modelov Custom – Trail in Active, ki sta pripravljeni za poslovne potrebe in družinske pustolovščine na zahtevnejših terenih

Namen novih različic izdajo že zunanji dodatki, ki prispevajo k navidezni in dejanski robustnosti. Transit Custom Trail prepoznamo po črnih oblogah na odbijačih, svoj pustolovski duh pa izdaja tudi z velikim napisom Ford v stilu Raptorja – drzno! A slednje prav nič ne koristi takrat, ko je potrebno po zahtevnejši podlagi pripeljati tovor. Zato so pri Fordu različico Trail serijsko opremili z mehansko zaporo diferenciala (ta je Quaifeov), sedeže v kabini pa oblekli v trpežno usnje. Oprema Trail je na voljo v različnih karoserijskih izvedbah – pri furgonu, furgonu s kabino in obeh velikostnih različicah kombijev s skupno maso od 3.000 do 3.400 kg. Poslovnim uporabnikom pa bo zanimiva tudi štiriletna garancija brez omejitve kilometrov.

Carglass

Če je Transit Custom v različicah Trail in Active predvsem gospodarsko vozilo za težje dostopna območja, pa se Tourneo Custom Active predstavlja kot povečan enoprostorec z elementi športnih terencev za tiste, ki ste se za svoje pustolovske aktivnosti pripravljeni odpeljati dlje. Tudi z opremo Active bo vaš kombi zaščiten z dodatnimi oblogami okoli celotne karoserije in opremljen s serijskimi strešnimi nosilci na primer. Diferencial z mehansko omejenim zdrsom pa je v tem primeru opcijski ob izbiri ročnega menjalnika. Oprema Active je na voljo tudi pri modelu Transit Custom.

Vozila Custom sicer poganja 2,0-litrski dizelski EcoBlue v treh različicah – 130 (96 kW), 170 (125 kW) in 185 konjski (136 kW), ki so na voljo tudi kot blagi hibridi, a le ob izbiri ročnega menjalnika, sicer pa je v ponudbi tudi samodejni. Pri Fordu se zaradi izpustov hkrati niso odločili za možnost štirikolesnega pogona, tako da vse različice moč na cesto prenašajo preko sprednjih koles. Pri Fordovem slovenskem uvozniku – Summit Motors – pravijo, da bo za takšen Transit ali Tourneo potrebno dodati dva tisočaka in pol. Pričakujejo pa, da bo takšno opremo izbralo 10 odstotkov kupcev.