GLASUJ ZA SLOVENSKI AVTO LETA 2022

GTX je zmogljivejši ID.4

Volkswagen ID.4 GTX do 100 km/h pospeši v 6,2 sekundah. S podobo pa bo prepričal tiste, ki imate radi kanček športnega pridiha

Pri Volkswagnu so predstavili obljubljeno zmogljivejšo različico električnega SUV-ja ID.4 z oznako GTX. Najmočnejši ID.4 do 100 km/h pospeši v 6,2 sekundah, najvišja hitrost pa je omejena na 180 km/h. GTX obljublja tudi izrazitejšo vozno dinamiko, saj so mu namenili športno podvozje z možnostjo prilagodljivega blaženja in progresivnim krmiljenjem. Dva električna motorja (po eden na vsaki osi) skupaj zmoreta 299 KM oz. 220 kW.

Sicer pa so poskrbeli, da boste model GTX zlahka ločili od preostalih različic ID.4. Z nekaterimi podrobnostmi, ki dajejo pridih Volkswagnove establirane športne znamke GTI – spremenjen odbijač, posebne dnevne luči, spremenjena grafika zadnjih luči, pa tudi črni poudarki karoserije. Nekoliko več športnega pridiha je tudi v notranjosti, kjer najdemo napise GTX in rdeče poudarke. Seveda pa je ta športnost zelo subtilna, saj GTX ne želi zakriti trajnostne naravnanosti ID.4, zaradi katere je navsezadnje postal tudi svetovni avtomobil leta. Na cestah ga pričakujemo med poletjem.