Osveženi Ibiza in Arona

Po štirih letih sta oba primestna predstavnika španskega Seata pripeljala v osveženi podobi z več varnostne opreme, z boljšimi materiali, novih barvah in nadgrajeno multimedijo.

Seat Ibiza in Arona

Ibiza in Arona sta tesno povezani. A jasno je, da so križanci na trgu vse uspešnješi, tudi privlačnejši od kombilimuzin. To dokazuje tudi Artona, saj jih je bilo od leta 2017 prodanih več kot 400.000 – lanskem letu je bila Arona celo drugi najbolj prodajan Seatov model.

Sedaj je nastopil čas za prenovo obeh modelov. Tako sta dobila prednja žarometa v led tehnologiji, nova je grafika podpisa. Pri Aroni prednji del zaznamuje nova mreža hladnilnika, preoblikovan zadnji odbijač, nove karoserijske barve, tudi možnost dvobarvne karoserijske izbire.

Za boljše počutje v notranjosti tako Ibize kot Arone sedaj skrbijo nove sedežne prevleke, zgornji del armaturne plošče je izdelan z mehkejšo in na otip prijetnejšo plastiko. Za več mladostnega videza skrbijo barvne obrobe ventilacijskih šob. Nov je tudi volanski obroč s prirezanim spodnjim delom in dodanimi stikali tudi za upravljanje tempomata. Serijsko je na vrhu armaturne plošče postavljen 8,25-palčni zaslon multimedijske naprave, za doplačilo je na voljo še velikosti 9,2 palca. Multimedija je nadgrajena z večjim izborom funkcij, izboljšana je tudi povezljivost z zunanjimi napravami. Aktivna varnost je nadgrajena še s sistemoma radarskega tempomata in opozorilnika pri menjavi voznega pasu.

Kupec Arone lahko izbira med tremi bencinskimi pogonskimi agregati moči od 66 do 110 kW (od 110 do 150 KM), pri Ibizi pa od 59 do 81 kW (od 80 do 110 KM). Pri obeh je na voljo tudi prisilno polnjen motor na stisnjen zemeljski plin v kombinaciji z ročnim ali samodejnim DSG menjalnikom, prav tako sta oba modela naprodaj (ob osnovni opremi Hola!) še s tremi paketi opreme. Vstopna cena Arone znaša 17.999 evrov ali tisočaka in pol manj, v kolikor se kupec odloči za finančni lizing. Cena za Ibizo z osnovnim paketom opreme Hola! znaša 13.490 evrov, z izbiro finančnega lizinga, je popust enak kot pri Aroni.