Prenovljen Polo z več opreme

Ni le bolje opremljen, je tudi varnejši, bolje povezljiv in digitaliziran

Po štirih letih je bil čas, da Volkswagnov primestni malček dobi nekaj svežine in nadgradi svoje vrline. S tehnologijo led in novo grafiko prednjih in zadnjih luči je videz bolj oster, markanten. Pri nivoju opreme Style so na voljo celo IQ.LIGHT matrični žarometi. Kupci bodo lahko izbirali tudi med novimi karoserijskimi barvami, povsem svež je tudi nabor lahkih platišč.

V notranjosti je opaziti nov volanski obroč, klimatska napravo je mogoče uravnavati le z dotikom stikal. Polo se je poslovil od analogne instrumetne plošče, odslej so pred voznikom le še podatki v digitalni obliki. Osrednji zaslon multimedije je lahko za doplačilo opremljen z integrirano SIM kartico in meri v diagonalo 9,2 palca, serijski je 8-palčni. Prvič je Polo opremljen z osrednjo varnostno blazino, skrito med obema potnikom spredaj. Ne manjkajo niti drugi asistenčni sistemi za več varnosti in udobja.

Volkswagen Polo

Na voljo so štirje paketi opreme. Naj ne zavede razlika v ceni med paketoma Entry in Life, saj je prvi za 600 evrov cenejši, spisek opreme pa enak. Zato Life premore ob dvoletni garanciji proizvajalca še dodatno dvoletno garancijo slovenskega uvoznika, podjetja Porsche Slovenija. Nadgradnje omenjenih dveh paketov so paketi Style, R-Line in GTI – slednji za športno različico, ki bo naprodaj za 28.680 evrov od konca septembra dalje. Za vstopni model s paketom opreme Entry z litrskim prisilno polnjenim trivaljnikom (70 kW/95 KM) je potrebno odšteti 15.763 evrov. Ta motor je ob ročnem petstopenjskem menjalniku na voljo tudi s sedemstopenjskim robotiziranim menjalnikom DSG. Ročnega menjalnika pa ne najdemo pri močnejši različici tega motorja (81 kW/110 KM), kot tudi ne dizelskim motorjev. Predvidena dobava za avtomobil po naročilu znaša šest mesecev. Vendar pri slovenskem uvozniku poudarjajo, da pričakujejo, da bo več kot polovica kupcev posegala po dani zalogi vozil, kar za kupca pomeni takojšnjo dobavo.