Glasuj za slovenski avto leta 2022

Pričenja se jubilejni izbor za Slovenski avto leta 2022. Tokrat je v izboru 15 avtomobilov, ki čaka na vaš glas

Vstopili smo v jesen in zopet je čas, da izberemo finaliste izbora Slovenski avto leta 2022. V lanskem izboru je častno titulo prevzela Škoda Octavia. Tisti, ki mu sledite, seveda dobro poznate osnovna pravila najstarejšega izbora, ki poteka pri nas (od leta 1993). Tako smo najprej v žiriji izbora določili modele, ki se bodo potegovali za vstop v finale. To so modeli, ki so prišli na trg v letošnjem letu, do konca novembra pa jim bomo pripisali vsaj 25 registriranih primerkov.

Letos je v izboru 15 avtomobilov. Med njimi je tokrat že pet takšnih, ki jih poganja le električni pogon, skoraj vsi pa ponujajo določeno stopnjo elektrifikacije. Nekatere izmed njih smo že preizkusili, seznam spodaj pa bomo sproti osveževali. V finale se lahko vsaka znamka uvrsti le z enim modelom. Če se v finale uvrstita dva modela iste znamke, pa v finalu sodeluje le bolje uvrščeni modeli.

Preostane vam le še to, da izpolnite glasovnico in izberete svojega favorita! S svojim e-poštnim naslovom lahko glasujete enkrat tedensko.