GLASUJ ZA SLOVENSKI AVTO LETA 2022

Pripeljal prenovljen C3 Aircross

Prenova ne prinaša zgolj lepotnih popravkov, več je tudi asistenčnih sistemov

Citroen se je po štirih letih odločil osvežiti najmanjšega SUV-a, seveda v prid nadaljevanju uspešnih prodajnih številk. Od leta 2017 je C3 Aircross pri nas našel 1319 kupcev in slednji so se po večini odločili za bencinski motor v kombinaciji z ročnim menjalnikom, kar je v tem avtomobilskem razredu povsem običajno. Citroenovi trgovci pričakujejo tudi v prihodnje podoben trend, v prihodnjem letu pa kanijo prodati približno 300 vozil C3 Aircross.

Prepoznati ga bo mogoče po temeljito prenovljenem prednjem delu z izrazitejšo masko z barvnimi dodatki na odbijaču. Novi sta dve barvi karoserije, prav tako ostajata v ponudbi dve barvi strehe, novost pa je barvni okvir na boku zadnjega stekla. Nova sta prednja žarometa v tehnologiji LED, brezplačna je rdeča kovinska barva. Barvnih kombinacij je na voljo kar 70 – tudi v notranjosti so dodani nekateri novi barvni odtenki.

Carglass

Modularnost še zmeraj zagotavlja visoko uporabno vrednost, saj je zadnja klop vzdolžno pomična do 15 centimetrov, kar pomeni tudi prilagodljivo velikost prtljažnega prostora – ta meri najmanj 410 litrov. V paketu opreme Advance Comfort C3 Aircross ponuja kakovostnejša prednja sedeža z dodatnih 15 milimetrov več polnila oblazinjenja. Sredi armaturne plošče kraljuje devetpalčni zaslon multimedijske naprave, s pomočjo izbire voznega programa na vrtljivem stikalu, pa zmore lažje premagovati različne podlage po kolesi. Prav tako C3 Aircross sedaj premore več asistenčnih sistemov, skupaj kar dvanajst.

Po moči sodeč, sta v ponudbi pogonskih agregatov na voljo dva bencinska motorja prostornine 1,2 litra. Šibkejši bencinski motor (81 kW/110 KM) je naprodaj zgolj s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, močnejši (96 kW/130 KM) še s samodejnim. Tudi dizelski motor prostornine 1,5 litra je naprodaj v dveh različicah. Šibkejši (81 kW/110 KM) s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, močnejši (88 kW/120 KM) s samodejnim menjalnikom. Vstopna cena s financiranjem znaša nekaj manj kot 17 tisočakov, največ povpraševanja pa je pričakovati po bencinski različici z opremo Shine, za katero je potrebno odšteti približno 18 tisočakov in pol v primeru financiranja.