GLASUJ ZA SLOVENSKI AVTO LETA 2022

Renault Kangoo Van je postal mednarodni dostavnik leta 2022

Kangoo Van je po mnenju žirije IWOTY (International Van Of The Year), sestavljene iz 24 vodilnih evropskih avtomobilstičnih novinarjev s področja gospodarskih in industrijskih vozil, postal dostavnik leta. To je že četrto Renaultovo lahko gospodarsko vozilo, ki mu pripada laskav naziv ‘Mednarodni dostavnik leta’. Pred njim so se s tem naslovom lahko pohvalili Master (1998), Trafic (2002) ter Kangoo Z.E. (2012). Žirijo, ki se osredotoča predvsem na področja varnosti, učinkovitosti, trajnosti in seveda okoljskim normam, je tako med 14 konkurenti prepričal prav Kangoo Van.

Prednost pred konkurenti si je Kangoo Van prislužil predvsem s 3,9 kubičnih metra velikim prostorom za tovor, kar je največ v segmentu. Tovor pa je mogoče naložiti skozi 1,45 metra široko odprtino bočnih vrat. V standardni različici znaša nosilnost 600, ki pa jo je moč povečati na 800 kilogramov. Tudi notranjost je doživela nekaj izboljšav, bolja je tudi zvočna in toplotna izolativnosti. Novi Kangoo prav tako (za doplačilo) ponuja možnost treh sedišč, od katerega je srednje s preklopom moč preleviti v uporabno mizico. Povezljivost zagotavljal Renaultov sistem Easy Link z osempalčnim zaslonom na dotik. Inženirji seveda niso pozabili na varnostno-asisitenčne sisteme, med katerimi najdemo tudio zaviranje v sili, nadzor nad nihanjem prikolice, …

Kupci bodo lahko izbirali med 1,3-litskim bencinskim TCe ter 1,5-litrskim dizelskim Blue dCi motorjema. Prav tako se bodo lahko odločali med ročnim ali sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom. V Sloveniji bo novi Kangoo Van na voljo predvidoma maja prihodnje leto.