Subaru z električno Solterro

Predvidoma sredi prihodnjega leta bo na trge širom sveta zapeljal povsem nov Subarujev športni terenec Solterra, ki je nastal v sodelovanju s Toyoto

 

Za potrebe Solterre so pri Subaruju v sodelovanju s Toyoto razvili novo platformo e-Subaru Global Platform namenjeno predvsem električnim avtomobilom. Baterije bodo nameščene na dno avtomobila, kar zagotavlja odlično uravnoteženost in posledično dinamično vožnjo. Za pogon 12.020 kilogramov težke, 4,6 metra dolge in 1,8 metra Solterre, skrbita dva elektromotorja z močjo 80 kW. Nameščena sta na prednjo in zadnjo os in ločeno poganjata prednji in zadnji kolesni par, kar zagotavlja štirikolesni pogon. Kot vsi ostali modeli Subaruja, je tudi Solterra opremljena s funkcijo AWD X-MODE, inženirji pa so dodali še novo funkcijo ‘Grip Control’, ki zagotavlja več oprijema med vožnjo in še več varnosti pri terenski vožnji. Pri Subaruju pravijo, da lahko s polno baterijo, ta zmore hraniti do 71,4 kWh energije, mogoče prevoziti z enim polnjenjem približno 460 kilometrov.

Seveda je v ospredju tudi digitalizacija, s povsem digitalno armaturno ploščo in zabavno-informacijski sistem s prikazi na 12,3- palčnem zaslonu z upravljanjem na dotik. Povezljivost tako omogoča uporabo mobilnega telefona za zagon motorja, klimatske naprave, dviganja ter spuščanja stekel na oknih. Pa tudi, da lahko uporabnik s telefonom v vlogi daljinskega upravljalca avtomobil celo parkira. 

Za bolj natančno specifikacijo kot tudi za ceno in točen datum začetka prodaje, pa bo potrebno še nekoliko počakati.