Cenovna ugoden Jogger

A ne v tehnološkem smislu, pač pa – kot se za Dacio spodobi – v cenovnem, saj bo za vstopni model s petimi sedeži potrebno odšteti 13.890 evrov, za tistega s sedmimi pa 14.640 EUR. Kupci bodo lahko izbirali med dvema motornima različicama. In sicer med bencinskim TCe prisilno polnjenim trivaljnikom, ki zmore 81 kilovatov (110 KM), in litrskim ECO-G (kombinacija bencina in LPG), ki zmore 67 ali 74 kilovatov (91 ali 100 KM). Obe motorni različici bosta na voljo le s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, ki bo moč motorja prenašal na prednji kolesni par. Štirikolesno gnane različice namreč ni v ponudbi. Se pa tudi Dacii obeta hibridizacija, saj naj bi leta 2023 zapeljala prva hibridna Dacia, in to bo prav model Jogger.   

V dobrih 4,5 metra dolgem Joggerju, s sedaj že dobro prepoznavno novo vizualno podobo, bo na prvem mestu uporabnost in prostornost, kar je seveda bistvo segmenta velikoprostorcev. Pri različici s sedmimi sedeži je v prtljažniku prostora za dobri 160 litrov, pri zčoženi tretji vrsti sedežev se ta povečana na 565, še z zložen drugo vrsto pa na kar 1.819 litrov. Pri Dacii tudi pravijo, da je zavoljo nekoliko večjih zadnjih vra,t dostop do tretje vrste sedežev zelo enostaven.   

Na voljo so trije paketi opreme – Essencial, Comfort in Extreme. Trgovci naročila že sprejemajo, prve dobave pa bodo v začetku prihodnjega leta.