Znani finalisti za Slovenski avto leta 2022

Bralci, gledalci in poslušalci ste z glasovanjem izbrali pet finalistov in le eden bo 11. januarja prejel laskavi naslov Slovenski avto leta 2022

Toyota Yaris Cross

V letošnjem jubilejnem izboru, ta namreč poteka že tridesetič, sodeluje 15 avtomobilov, ki izpolnjujejo pogoje za kandidaturo. V skoraj dveh mesecih glasovanja, ste prav bralci, gledalci in poslušalci med temi izbrali pet avtomobilov, za katere mislite, da bi si zaslužili finalni nastop v tem izboru. In danes, dan po zaključku glasovanja, je jasno, da so se v zaključni del izbora uvrstili: Toyota Yaris Cross, Škoda Enyaq, Opel Mokka, Volkswagen ID.4 in Renault Megane Conquest.

Škoda Enyaq

Glasovali ste preko medijev, ki so sodelujejo v izboru za Slovenski avto leta (Avto magazin, Avtomobilnost in Val 202, Delo in Slovenske novice, Evo magazin, Dnevnik in Nedeljski, Evo magazin, Komotar minuta, Motorevija, Siol, Večer) in z 22.829 poslanimi glasovnicami izbrali avtomobile, ki jih bomo specializirani avtomobilistični novinarji sodelujočih medijev v naslednjem mesecu dni za vzeli pod drobnogled in po posameznih uredništvih dodelili točke (6,4,3,2,1) glede na dosežena mesta.

Opell Mokka

Sicer je ta sistem točkovanja po uredništvih medijev potekal že sedaj, saj je vsako uredništvo z vašimi glasovi dobilo svojo lestvico petih izbranih vozil in jim po številu glasov podelilo tudi točke. Točke iz posameznih uredništev so se seštele in dobili smo izbor pet izbrancev. Največ točk sta zbrala Toyota Yaris Cross in Škoda Enyaq, oba po 32. Vendar je bil Yaris Cross v štirih uredništvih najbolje glasovan avtomobil, Enyaq le v enem. Zato je Yaris Cross po pravilih dosegel prvo mesto in tako v finalni izbor prenaša šest točk, Enyaq na drugem mestu pa štiri točke. Na tretjem mestu se je znašla Oplova Mokka, ki tako finale pričenja s tremi točkami. Sledi Volkswagnov ID.4, z izhodiščem dveh točk, kot peti pa finale pričenja Renault Megane Conquest z eno točko.

Volkswagen ID.4

Torej, specializirane avtomobilistične novinarje nas v prihodnjem mesecu dni čaka kar nekaj dela, pa ne samo zaradi glasovanja. Pripravljamo tudi zaključni izbor, katerega kraj naj ostane skrivnost. Seveda bomo pet finalistov pregledali skoraj do drobovja, preden se bomo odločili podeliti točke. Te pa bomo razkrili šele na zaključni prireditvi 12. januarja, ki si jo boste lahko ogledali tudi naših spletnih straneh in portalih ter družbenih omrežjih.

Renault Megane Conquest