Slovenski avto leta 2022 je Toyota Yaris Cross

Po težko pričakovanem jubilejen izboru za Slovenski avto leta, je strokovna žirija desetih medije največ točk podelila malemu športnemu terencu

Nagrado 30. izbora za Slovenski avto leta je za zmagovalnega Yarissa Cross prevzel direktor podjetja Toyota Adria, Kensuke Tsuchiya.

Pet finalistov, ki ste jih preko glasovnic desetih medijev izbrali gledalci, bralci in poslušalci je dočakalo epilog. Avtomobilistični novinarji desetih medijev so podelili glasove izbranim petim finalistom. Največ jih je prejela Toyota Yaris Cross, mali športni terenec, ki je tako prepričal največ medije, saj mu je največje možno število točk (šest) podalo kar šest medije, še šest pa jih je dobil z največ zbranimi glasovi bralcev, gledalcev in poslušalcev. Tako je Yaris zbral skupaj 50 točk, kar 15 več od drugouvrščenega Renaultovega Megana Conquest. tretje mesto je s tridesetimi točkami pripadlo Škodi Enyaq, dve točki manj in četrto mesto je osvojila Oplova Mokka, elito letošnjega izbora pa zaključuje Volkswagnov ID.4.