cof

24. Slovenski avtomobilski salon: Bolje od pričakovanega

Ničesar še niste zamudili – toda če ne zavijte ne Gospodarsko razstavišče do nedelje, morda vendarle boste

Za tiste, ki smo si imeli priložnost ogledati zadnji salon v Ljubljani (in predzadnjega v Celju) in se tega vsaj še bežno spomnimo (11 oziroma 16 let je vendarle že lepo število let), je bil obisk 24. Slovenskega avtomobilskega salona pravzaprav lepo presenečenje. Po prvem zanosu od začetka organizacije in potem številnih zdržkih ter kar nekaj odpovedih sodelovanja, je večina zastopnikov vendarle uvidela prednosti tovrstne promocije.

Kar 260 modelov je torej razstavljenih do nedelje zvečer na Gospodarskem razstavišču, tudi v montažnih dvoranah, ki učinkovito povečajo razstavne površine na približno 12.000 kvadratnih metrov. Kar je še bolj bistveno – ureditev razstavnih prostorov je (vsaj) zgledna, večina razstavljalcev, vsaj večjih, se je potrudila z ureditvijo po načelu – če smo že tu, potem naj bo tako, kot se zagre! Če ga na hitro primerjam s salonom, organiziranim na Dunaju, kjer je razstavišče bistveno sodobnejše (in večje), je izgled in vtis pravzaprav podoben.

Razstavljenih modelov je precej, kar 30 od teh je slovenskih premijer, ki bodo prihajale na trg še do pozne jeseni, čeravno mnogih ni tudi zato, ker jih zastopniki preprosto niso mogli dobiti (zaradi ravnokar končanega salona v Ženevi). Kljub  temu pa – tu je novi VW Arteon, največji VW trenutno, pa izjemen Alfa Romeo Stelvio, Audijev SUV Q5, druga generacija Oplove Insignie, mogočni Mercedesov AMG GT R, prenovljen VW Golf in Škodina Octavia, zabavna Mazda MX-5 RF, nova Nissan Micra, Fordov malček Ka+, … Če seveda naštejem samo tistih nekaj, ki so med bolj zanimivimi. Kot rečeno – med razstavljalci boste lahko videli tudi kup ponudnikov dodatne opreme, oljarjev in gumarjev, … Tu je popolna novost – tehnološki paviljon, kjer se boste lahko s pomočjo strokovnjakov spoznali tudi s trendi na tem področju.

Preberite tudi
Monaška ruleta prvič Neuvillu