Alfino napovedano presenečenje za Ženevo se je torej le uresničilo v obliki manjšega hibridnega SUV-ja. Zaenkrat v konceptni obliki

Ob dolgo in glasno napovedovanem preporodu ponudbe legendarne znamke iz Milana so pričakovanja pred predstavitvami vedno velika. Odkar so pri Alfi pred dobrima dvema letoma nazadnje predstavili Stelvia, se je pri konkurenci nabrala že kupica novosti. Tudi zato je bilo danes veliko oči v Ženevi uprtih proti FCA-jevem kotičku. Med drugim so nam predstavili novi Alfin kompaktni SUV, a le v konceptni obliki. Tudi ta je poimenovan po prelazu v Italiji, a za manjši avtomobil primerno nižjem – ime je namreč dobil po lombardskem prelazu Tonale.

A pri Alfi so se vedno znali odkupiti z obliko svojih izdelkov. In pri tem konceptu ni prav nič drugače. Tonale s svojim športnim profilom napoveduje sveže oblikovalske smernice prihajajočih modelov. Celota je še vedno prepoznavno Alfina in italijansko emotivna. V podrobnostih pa se z nekaterimi novimi potezami prepletajo sveže interpretirani značilni elementi, kot so nepogrešljivo srce na maski spredaj in platišča. Največ nove izraznosti najdemo okoli luči, sprednje trodelne spominjajo na model SZ ali pa Brero. Zopet pa se zdi, da so za obliko žrtvovali ravno pravšnjo merico uporabnosti. Tudi notranjost bo še naprej zvesta vozniku.

Tonale bo prva elektrificirana Alfa, na voljo bo kot priključni hibrid, kar bo do prihoda na trg že pravzaprav nuja. Omenjajo tudi, da bo elektrifikacija izvedena v skladu s tradicionalnim športnim karakterjem znamke. Električni motor bo nameščen na zadnji osi, priredili pa bodo tudi Alfin DNA sistem voznih načinov. Dual Power za najvišjo moč obeh motorjev, E-mozione bo izostril krmiljenje, odzivnost in občutke pri zaviranju. Še vedno je tu Normal, v programu Advance E pa bo deloval le električni motor.