Seat je uradno objavil, da bo oznaka, nekoč rezervirana za najzmogljivejše modele, poslej predstavljala samosvojo znamko

Že pred časom je nekoč marketinški guru, zdaj pa šef španske znamke Luca di Meo objavil, da bo Seat razširil in morebiti osamosvojil oznako Cupra. No, zdaj so tudi uradno objavili, da gre Cupra na svoje, hkrati pa so predstavili tudi uradni logotip  nove znamke, ki bo menda uradno zaživela hitro po salonu v Ženevi, ko bodo predstavili prvi model.

Trenutno je oznaka Cupra rezervirana le za verzijo Leona, toda najverjetneje se mu bo že v Ženevi pridružila še Ateca Cupra, ki jo bo verjetno poganjal enak dvolitrski štirivaljni TSI motor s 300 (ali nekaj manj) konji (221 kW) in štirikolesnim pogonom. Hkrati pa pri Seatu ne skrivajo svojih visokih ambicij, saj naj bi postala to znamka z lastno dušo, lastnim DNK in lastno identiteto. Zelo verjetno bo nova znamka hitro dobila tudi lasten model, saj je Seat že lani registriral in zaščitil svoje imena Bolero, Salsa in Tango, ki so nekoč označevali zanimive študije. Menda prva študija že čaka na razkritje prav na salonu v Ženevi.

Znamko, ki se je rodila leta 1996 z Ibizo kot poklon osvojenemu naslovu prvaka v reliju (kategorija do dveh litrov)  bodo uradno predstavili 22. februarja v Barceloni na posebnem dogodku, s katerega bomo lahko tudi poročali.