Loewe Klang 5

Pri nemškem proizvajalcu Loewe vsekakor stavijo na sodobno oblikovanje, vendar bo sistem zvočnikov Klang 5 zadovoljil tudi zahtevnejše poslušalce

Da ne gre za običajen sistem zvočnikov, pove že dejstvo, da je osnovno ohišje zvočnikov Klang 5 izdelano iz aluminija brez vidnih vijakov ali drugih spojnih mest, celotno podobo pa zaključuje penasta zaščita in v stojalo skrit kabel. Govora je namreč o aktivnem sistemu z lastnim napajanjem, vsak zvočnik pa v sebi združuje trisistemsko tehniko z visokotoncem premera 25 milimetrov in s po dvema srednje- ter nizkotoncema premera 76 milimetrov. Zanimivo je, da zanje skrbijo kar štirje ojačevalniki, pri čemer sta za srednje tone na voljo kar dva – skupna moč znaša 135 W (RMS).
Ob tem so mu nemški snovalci namenili posebno zaščito pred akustičnim valovanjem, kar omogoča širši kot poslušanja. To pomeni, da na zvočnike nima vpliva morebitna nepravilna postavitev oziroma da so primerni tudi za prostore, ki ne omogočajo idealne namestitve. Razumljivo, da so zvočniki razviti za brezžično povezavo s televizorji Loewe, pri tem pa naj bi bile izgube kakovosti minimalne. Z dvema paroma zvočnikov Klang 5 in nizkotoncem ter v televizor vgrajenim osrednjim zvočnikom je tako mogoče pričarati zvočno kuliso s porazdelitvijo 5.1.
Nekoliko se zna zatakniti le pri ceni, saj za par zvočnikov Klang 5 pri Loewe zahtevajo 3.990 evrov, medtem ko nizkotonec taiste serije nakup podraži še za dodatnih 1.490 evrov. Ah ja, in če ste slučajno pomislili, da bi kompletu dodali še televizor Loewe serije Reference s premerom zaslona 55 palcev in ultravisoko ločljivostjo, potem pripravite še dodatnih pet tisočakov …

Zvočnik Klang 5 ima lastno napajanje in kar štiri ojačevalnike, ki skrbijo za trisistemsko tehniko z visokotoncem in dvema srednje- ter nizkotoncema.
Moikit Gene

Prva pametna športna plastenka, ki se zmore povezati z aplikacijami Apple Health, FitBit in Jawbone UP

Zakaj ob pametnih urah, telefonih in še čem ne bi imeli tudi pametne plastenke? Nekoliko nenavadno, vendar je Moikit Gene prva pametna športna plastenka, ki zmore beležiti vnos tekočine in uporabnika celo opozarjati, ko je potrebna hidracija. S pomočjo patentirane tehnologije Zephair zmore namreč na podlagi podatkov teže, zdravstvenega stanja in dnevne vadbe s posebnim algoritmom preračunati potreben vnos tekočine.
To omogoča z digitalnim zaslonom na pokrovu plastenke in povezljivostjo s pametnim mobilnim telefonom. V pomoč je seveda aplikacija Moikit, ki analizira navade pitja tekočine, podatke pa je mogoče sinhronizirati tudi z aplikacijami Apple Health, Fitbit in Jawbone UP.
Da je plastenka oziroma digitalni del vodoodporen, je menda samoumevno. Za lažji vnos tekočine sta uporabniku na voljo dva načina, in sicer pitje s slamico ali običajni način, sistem pa se imenuje SmartStraw. Za konec je treba še omeniti, da zahteva plastenka (morda se sliši nekoliko nenavadno) polnjenje baterije s pomočjo vmesnika micro USB, vendar naj bi eno polnjenje zadostovalo tudi za več kot tri tedne delovanja. Ob tem ne vsebuje kemikalije BPA (Bisfenol A), ki ima na telo številne negativne učinke, za plastenko pa je treba pri nas odšteti 70 evrov.

Pametna športna plastenka Moikit Gene zmore beležiti popito količino in uporabnika s pomočjo aplikacije na pametni napravi uporabnika tudi opozarjati, kdaj je treba ponovno piti.

 

 

 

 

More Stories
Samosvoj v poplavi terencev