ID.4 je Volkswagnov naslednji električni korak

Pri električni SUV bo torej ID.4, ki si bo s svojim limuzinskim prednikom delil platformsko osnovo MEB in vso tehniko

Premierno so ga tokrat pokazali kar na netu, razlog je seveda jasen – Ženeva in vse tam načrtovane predstavitve so odpovedane, tako da so pri VW izkoristili prednosti sodobne tehnologije in pripravili internetno predstavitev.

Prvi BEV SUV, ki ga načrtujejo pri Volkswagnu se torej pričakovano imenuje ID.4, njegova zunanjost pa je mešanica videnih slogov pri koncernskih terencih in zunanjih potez novega ID.3. Kljub dejstvu, da so razkrili zunanjost, pa prav dosti podrobnosti niso razkrili. O notranjosti so povedali le toliko, da ja prostorna in nad povprečjem, voznikovo delovno okolje je povsem digitalizirano, o zmogljivostih pa, da pričakujejo doseg do 500 kilometrov.

Seveda pa je moč sklepati, da so se s pogonsko tehnologijo naslonili na znane pogone modela ID.3, kar pomeni, da bo v osnovi nov model gnan na zadnji kolesni par (z zadaj nameščenim motorjem), kasneje pa bo sledil še električni štirikolesni pogon v obliki dodatnega e-motorja na prednji osi. ID.3 bo tako lahko opremljen z motorji od 110 (150 KM) do 150 kW (204 KM) Motor črpa zalogo iz enega od treh opcijskih paketov baterij – najšibkejši z zmogljivostjo 45 kW, srednji zmore 58 kWh, najmočnejši pa 77 kWh.

Seveda pa za novinca, ki je še v fazi koncepta, niso povedali datuma začetka prodaje, po vsej verjetnosti bi lahko prišel na trg leta 2021.

Preberite tudi
Mrtvorojeni: Porsche 965