Kmalu po novici o novem hitrostnem rekordu, pospremljeni z neverjetno številko, se je na spletu pojavil posnetek Koenigseggove bliskovite vožnje z Agero RS. V eno smer je Niklas Lilja drvel s kar 457 km/h!

Povprečje dveh voženj, ki je potrebno za veljavnost rekorda, je sicer znašalo 447,2 km/h. V kolikor bo rekord potrjen, je to dobrih 16 km/h več od sedaj že sedem let nepremaknjene letvice, ki jo je Bugatti leta 2010 nazadnje dvignil z Veyronom Super Sport. Vožnjo so sicer opravili že prvega oktobra na danskem letališču Vandel, a so novico objavili šele potem, ko so hitrost potrdili pri proizvajalcu merilnih naprav VBOX. Omenjena Agera RS je sicer opremljena s paketom One:1, ki s 5-litrskim V8 agregatom zmore 1014 kW in 1371 Nm navora.

Hkrati so zanesljivo podrli tudi drugi, še vedno precej svež Buggatijev rekord. Za pospešek iz mesta do 400 km/h in zaviranje do zaustavitve je Agera RS potrebovala le 36,44 sekund, medtem ko je Chiron s Juanom Pablom Montoyo za volanom za to potreboval 42,96 sekund.

Pri Koenigseggu so se hitrostnega rekorda lotili ravno v času, ko o njem zopet razmišlja Bugatti z novim Chironom, ki zmore še 238 kW in 231 Nm več od Agere RS s paketom One:1. Juano Pablo Montoya se je z njim takrat že peljal 420 km/h, a hitrostnega rekorda neposredno še niso naskakovali.

Krepko trditev pa so postavili tudi pri ameriških specialistih iz Hennesseya. Novi Venom F5 naj bi po njihovo bil zmožen preseči 300 milj na uro (482,8 km/h). Kakor neverjetno se to sliši, jim moramo verjeti, saj so z Venomom GT leta 2014 v eno smer že peljali 435 km/h, a rekord takrat seveda ni bil zabeležen.