4kolesa

Legendarna Delta se vrača

Kmalu bo zopet mogoče kupiti novo Delto Integrale. Majhno italijansko podjetje Automobili Amos bo s kupom izboljšav predelovalo Lancio Delto Integrale 16v

Pri tem želijo narediti tisto, kar Singer počne s Porschejem 911 – izdelati najboljšo Delto Integrale. Idejni vodja Eugene Amos pravi, da bo avtomobil temeljito izboljšan z več kot 1000 novimi deli. Nova bo ročno izdelana aluminijasta karoserija in sprednja maska iz ogljikovih vlaken, ki je poklon modelu Beta. S spremembami na pogonskem sklopu in geometriji vzmetenja pa bo osvežena tudi izkušnja v vožnji. Amos pravi, da želijo s spremembami doseči možnost prekrmarjenja.

Majhne oblikovne spremembe prinašajo bolj mišičast videz, odsotnost zadnjega para vrat, celovito pa ohranjano tisto bistvo “Integralke”, zaradi katerega je v zadnjih tridesetih letih postal ta model avtomobilistični kult. Notranjost, ki je bila morda v nasprotju z zunanjostjo manj suverena, pa bo občutno drugačna in bolj podobna tisti iz Delte S4.

Zaradi tega projekta sicer na cesti ne bo več Delt. Za vsako Amosovo Delto bo darovalec obstoječa Delta Integrale 16v, potem ko so se odločili, da je različica Evoluzione za pretvorbo vredna preveč. Prvega primerka jim ni uspelo dokončati do nedavnega dogodka Concorso d’Eleganza. Sedaj pa so pokazali grafično upodobitev njihove končne zamisli z obljubo, da bodo kmalu razkrili tudi vse podrobnosti, vključno s ceno.

Preberite tudi
Novi Golf GTI je prav takšen, kot ste si ga želeli