Megane R.S. – četrtič!

Dolgo so čakali pri Renaultu z novo športno verzijo Megana, ki pa ga bodo vendarle pokazali v petek – na Veliki nagradi Monaca

Pri Renaultu bodo 40. obletnico sodelovanja v F1 obeležili na svojstven način – s predstavitvijo dolgo pričakovanega Megana R.S., ki ga bo po progi v kneževini zapeljal Nico Hulkenberg. Uradna predstavitev bo sicer šele na septembrskem salonu v Frankfurtu, zato je podrobnosti o novem super meganu bore malo.

Tudi potrditve o motorju še ni – verjetno bo dvolitrski štirivaljnik, ni pa izključeno, da so se pri Renault Sportu odločili, da vanj vgradijo 1,8 litrski motor iz novega modela Alpine A110, ki sicer zmore 250 konjev (184 kW), toda v meganu bi lahko razvil okoli 300 (220 kW), saj bi naj tudi Alpine dobil močenjši izvedbo. Prednji pogon skoraj zagotovo ostaja, menjalnik bo dvokslopčni EDC iz Clia R.S. – le upamo lahko, da bo tisti iz verzije Trophy. Določeni trgi – predvsem tisti v Veliki Britaniji, bi naj dobili tudi ročni menjalnik.

So pa pri Renaultu že potrdili, da bosta spet na voljo dve izvedbi podvozja, dve možnosti sedežev, R.S. monitor, pa Brembove zavore, … Vse skupaj seveda močno kaže na to, da pri Renault Sportu še niso pokopali ideje o rekordu na Ringu. Komaj čakamo!

Do takrat pa si lahko v animirani akciji ogledate vse najboljše Megane v zgodovini.

Preberite tudi
Tudi salon v Parizu žrtev Koronavirusa