Mercedes-Benz

Mercedes-Benz GLC 250d 4MATIC Coupe

Kupejevska različica se od svojega najbližjega sorodnika ne loči zgolj po padajoči strehi, je tudi daljša in podobna večjemu GLE Coupeju

Da bi bilo dovolj prostora nad glavami potnikov zadaj ob kupejevsko padajoči strehi, je kupejevska različica GLC-ja dobila daljši zadnji previs in meri v dolžino skupno kar 4,79 metra, kar je 76 milimetrov več kot doslej znan GLC. Z večjimi odprtinami za zajem zraka na prednji maski in drugačnim odbijačem od izvirnika GLC ter elegantno zaključenim zadkom pa je tako resnično videti kot pomanjšani GLE Coupe.

Notranjost je seveda povzeta po GLC-ju, vendar z več športnimi dodatki in barvnimi kombinacijami, ki poskrbijo, da tudi razvajeni ne bodo ostali ravnodušni. Zanimivo pa je, da je kljub dodatnim dolžinskim centimetrom prtljažni prostor za 50 litrov manjši od tistega v GLC-ju, a verjamem, da s 500 litri zmore pogoltniti zadovoljivo količino prtljage.

Mercedes-Benz GLC coupe
Mercedes-Benz GLC coupe

Močnejša različica štirivaljnega turbodizla s prostornino 2,1 litra se mi zdi prava izbira, saj postreže z večino 500 Nm ponujenega navora že pri približno 1.500 vrtljajih – navsezadnje premika dobrih 1,8 tone teže. Motorju serijsko pritiče devetstopenjski samodejni menjalnik, ki prestavlja hitro, brez oklevanja in udobno. In četudi sem imel za kratek čas manjši pomislek glede trših in krajših vzmeti, GLC Coupe je namreč postavljen za 38 milimetrov bliže tlom kot GLC, med vožnjo po slabem cestišču na predstavitvi tega modela nisem zaznal posebnega neudobja v kabini. Sicer je ob serijskem podvozju naprodaj tudi tisto z nastavljivim blaženjem, in seveda zračno vzmetenje.

Da je GLC Coupe zelo zanimiv, pa čeprav je zanj treba odšteti najmanj dobrih 52 tisočakov, priča tudi podatek, da jih bo uvoznik zaradi velikega povpraševanja na globalni ravni v naslednjem letu uspel zagotoviti le 35. Torej bodo tudi tisti srečneži pri nas veljali za nekaj posebnega.

Mercedes-Benz GLC coupe
Mercedes-Benz GLC coupe
Preberite tudi
Bolj nov, kot prenovljen