Mercedes je na razstavo Monterey Car Week pripeljal razkošen koncept Mercedes-Maybach 6 Cabriolet, ki sledi kupeju in pleni pozornost

Mercedes-Maybach 6 je predstava razkošja in imenitnosti v povezavi z znamkama v imenu. Tako je oblikovno v primerjavi z nekaterimi futurističnimi koncepti precej tradicionalen in vsebuje nekoliko nenevaden oblikovni slog, z  električnim pogonom pa je pripravljen na prihajajoče obdobje avtomobilizma.

Za razliko od rdečega kupeja, je 6 Cabriolet odet v navtično modro barvo, tudi njegovo podobo pa zaznamujejo ekstravagantna razmerja, ki jih določajo zelo dolg in mogočen prednji del, nizko vetrobransko steklo ter velika, 24 palčna kolesa s sredinsko matico. Pri oblikovanju zadka so navdih črpali iz luksuznih jaht, koncept ima tam difuzor z aluminijastim okvirjem ter ozke luči, ki še dodatno poudarjajo njegovo širino.

Nenavadnost se nadaljuje v notranjosti z belim napa usnjem in dnom, ki je prekrito z lesom. Voznikov prostor vsebuje nekaj tradicionalnih, tudi retro elementov, kot so volan in kazalci, vse okoli njega pa je oblikovano bolj futuristično oziroma odprto in manj določeno z lebdečimi režami za zrak ter optičnimi vlakni v prozornem tunelu na sredi.

Čeprav tradicionalna oblika in ekstremna dolžina motornega pokrova nakazujeta, da za pogon skrbi vsaj pošastni V12, pa gre za električen pogon. Štirje motorji poganjajo vsak svoje kolo in skupaj zmorejo 550 kW moči (750 KM). Tako naj bi veliki kabriolet do 100 km/h pospešil v manj kot štirih sekundah, doseg pa naj bi znašal več kot 500 kilometrov. S sistemom hitrega polnjenja je mogoče 100 km dosega pridobiti v petih minutah.