Na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu (IAA) je Ford nedavno pokazal najavljen ‘face lift’ Mustanga, ki bo (vsaj tako trdijo pri Fordu) poslej še bolj po okusu evropskih kupcev. Spremembe zajemajo nekaj tehničnih in kozmetičnih popravkov, predvsem pa izstopa povečanje oziroma zmanjšanje moči motorjev.


Tako so GT-ju, ki ga poganja V8 moč povečali iz 308 kilovatov (420 KM) na 330 kilovatov (450 KM). Bolj presenetljiva pa je sprememba moči pri ‘evropskem’, torej 2,3-litrskem štirivaljniku EcoBoost, kjer so moč motorja iz 235 kilovatov (320 KM) zmanjšali na 198 kilovatov (270 KM). Vendar pri Fordu pravijo, da bo kljub zmanjšanju moči evropski ‘poni’ pri pospeševanju bolj poskočen. Podatke o tem pa pri Fordu še vedno skrivajo. Pri obeh bo poslej na voljo nov (opcijski) 10 stopenjski samodejni menjalnik, kot del standardne opreme pa ostaja ročni šeststopenjski menjalnik, ki pa so ga pri Fordu nekoliko izboljšali za kar čim boljše izkoriščanje navora. Zadnja generacija Mustanga je opremljena tudi z novimi vzmetmi, kot del dodatne opreme (Performance Pack) pa so poslej na voljo prilagodljivi blažilniki podjetja MagneRide. Za zgodnje jutranje ali pozne nočne vožnje je novi športni izpušni sistem z aktivnim ventilom na voljo z ‘dobrososedskim’ (GoodNeighbour) načinom, ki omogoča nekaj tišjo vožnjo.


Kozmetična prenova zunanjosti ni poskrbela le za vpadljivejši videz z novo obliko in žarometi v led tehniki, zaradi oblikovnih posegov je izboljšana tudi aerodinamika. V notranjosti so dodali nekaj manjših, na oko prijetnejših dodatkov aluminija, prenovljena sta tudi sedeža, nove so barvne kombinacije. Prava pridobitev je zagotovo 12-palčni digitalni zaslon instrumentne plošče, ki omogoča tri različne nastavitve (normal, sport in track) s funkcijo Mymode pa vozniku ponuja shranjevanje priljubljenih voznih nastavitev, tudi podvozja in volanskega mehanizma. Preko vmesnika Sync bo s pomočjo aplikacije ta avtomobil mogoče zakleniti, odkleniti ali locirati kar preko pametnega telefona. Za večjo varnost so mu dodali sistem za zaznavanje pešcev, pomočnika pri naletu in pri nenamernem menjavanju smeri.
O ceni in začetku prodaje prenovljenega Mustanga pa v tem trenutku in znanega še nič novega.