Volvo nadaljuje prenovo svoje ponudbe z novim V60, ki se s prepoznavnim oblikovalskim jezikom zgleduje po V90

V60 je najnovejši in najmanjši model, ki je bil tako oblikovan ter narejen na modularni platformi SPA. Večino komponent pogona in podvozja si deli z družino 90. Na začetku bo tako na voljo z dvolitrskimi motorji, ki jih poznamo že iz S90, V90 in XC90, na čelu s T8 Twin-Engine (288 kW in 640 Nm največjega navora) in T6 Twin-Engine (251 kW in 590 Nm največjega navora) priključnima hibridoma. Oba hitrost 100 km/h dosežeta pod petimi sekundami. Sledijo jima bencinska T5 in T4 ter dizelska D3 in D4. Vsi bodo delovali s pomočjo osemstopenjskega samodejnega menjalnika ter z možnostjo dvo ali štirikolenega pogona (odvisno od izbire motorja).

Tudi v notranjosti se s premijskim minimalizmom in izbranimi materiali zgleduje po večjih bratih. V60 je iskreno bolj kot športnosti predan udobju in – kot je to tradicionalno pri Volvu – tudi varnosti. Tako ima vrsto aktivnih in pasivnih varnostnih funkcij, vključno s sitemom Pilot Assist, s katerim je V60 polavtonomno vozilo.

Javnosti bodo novi V60 prvič predstavili na prihajajočem salonu v Ženevi, limuzinski S60 prihaja poleti, medtem pa so potrdili tudi različico Cross Country. Volvo z njim cilja na primerljive kombilimuzine nemške trojice – Audi A4 Avant, BMW serije 3 Touring ter kombijevsko različico Mercedesovega razreda C.