Slovenski avto leta 2019

Začenja se …

Kdo bo torej januarja 2019 nasledil Volkswagnovega Pola? Kdo bodo finalisti? Kako bo letos potekalo glasovanje?
Letos lahko tudi na spletnem Evu prvič glasujete za avtomobil, ki je po vašem mnenju pustil na našem trgu in na vas največji vtis ob predstavitvi v letošnjem letu. In za katerega menite, da je dovolj zanimiv, svež, nov, originalen in še kak pridevnik bi si bilo treba izmisliti, da si res zasluži laskavi naziv Slovenski avto leta 2019.

Seveda obstajajo pravila za izbor in tisti, ki ga spremljate – mimogrede, od leta 1993 poteka, poznate sistem. Prav dosti se v vsem tem času ni spreminjal, kar je le dokaz, da je uporabljena formula zanimiva in sprejemljiva. V prvem delu glasovanja boste torej lahko glasovali vi, spoštovane bralke in bralci, ki boste glasovali za vaše priljubljene modele (po objavljenem seznamu). V drugem pa bomo izmed petih finalistov, torej izmed petih modelov, ki ste jim vi namenili največ glasov, najboljšega izbrali predstavniki medijev, ki sodelujemo v izboru. Do lani je bilo teh redakcij devet (Avtomagazin, Motorevija, Delo, Dnevnik in Nedeljski, Val 202 in RTV SLO (Avtomobilnost), Večer, Siol avto moto in EVO), letos se je žiriji pridružil še nov član s področja digitalnih medijev, in sicer Komotar minuta, ki sicer že nekaj let uspešno ustvarja video vloge s področja avtomobilizma.

Zgoraj je torej glasovnica z avtomobili, ki so prišli na naš trg v letošnjem letu in za katere smo ocenili, da izpolnjujejo vse zahteve in da jih torej uvrstimo na spisek kot povsem nove avtomobile. Seveda pa obstajajo neke omejitve, da bi bilo glasovanje za izbor finalistov čim bolj pošteno (enkrat na teden je mogoče glasovati z enega IP-naslova – za en medij). Ko bomo torej prešteli zbrane glasove vseh medijev, bomo sredi decembra (predvidoma 12. 12.) potem določili pet modelov, pet avtomobilov torej, ki so dobili v redakcijah največ glasov bralcev, poslušalcev ter gledalcev in bodo odšli v finalni izbor. In ti bodo s seboj odnesli tudi lepo popotnico v obliki točk po razdelitvi 6 (za prvega)-4-3-2-1.

V tem delu pa je na sporedu še novost! Na sklepni del prireditve, torej na zadnji, ocenjevalni dan, bomo povabili tudi nekatere od vas, bralke in bralci, da boste lahko sami in za volanom preskusili vse finaliste, kaj zanimivega povprašali zbrane zastopnike, spoznali našo novinarsko ekipo (in seveda tudi druge kolege) ter nenazadnje sodelovali v nekaj zanimivih okroglih mizah. Če bi radi vse to doživeli od blizu, potem spremljajte našo spletno stran, kjer bomo objavili podrobnosti in vas povabili k sodelovanju pri končnem izboru, ki bo potekal sredi januarja na poligonu AMZS na Vranskem.

Preberite tudi
Targa tudi tokrat z znamenitim strešnim lokom