Tudi salon v Parizu žrtev Koronavirusa

Organizatorji so spročili, da mednarodnega avtomobilskega salon v Parizu, kot smo ga poznali, ne bo

Sicer so v isti sapi povedali še, da spremljevalni dogodki in aktivnosti ostajajo, salona, kot smo ga poznali, s predstavitvijo in osredotočenostjo na avtomobilsko industrijo, novosti in trende pa vsaj letos ne bo. Kako bo dogodek potekal še niso povoedali, verjetno pa se bodo organozatorji osredotočili na nekakšen festival mobilnosti.

Razlog je seveda pandemija in recesijo v katero je avtomobilska industrija že zdrsnila, septembra, ko bi dogodke moral biti, pa bo verjetno samo še huje. Seveda pa ne gre mimo dejstva, da so se saloni že pred krizo morali soočiti s padcem zanimanja predvsem pri razstavljalcih, pa tudi pri obiskovalcih. Predvsem pri mnogih avtomobilskih znamkah so za odsotnost navajali visoke cene sodelovanja na takšnem salonu in premalo marketinškega izplena glede na stroške.

Salon v Parizu, ki je bil poleg tistega v Frankfurtu največji v Evropi (salona sta se izmenjevala), bo tako še eden od mnogih, ki so morali priznati premoč pandemije – poleg Ženeve je odpovedan tudi Detroit, salon v New Yorku je (zaenkrat) prestavljen na poletje, salon v Frankfurtu pa so prestavili v Muenchen, kjer bo ravno tako dobil novo vsebino.

Preberite tudi
Targa tudi tokrat z znamenitim strešnim lokom