Pri Renaultu so osvežili tudi Twinga, ki bo na trgu marca, ko bodo prvi modeli pripeljali iz tovarne Revoz v Novem mestu

Revolucije seveda ne pričakujte, toda prenovljeni malček bo  vendarle prepoznaven na prvi pogled, zahvaljujoč novi maski, odbijaču z navidezno manjšo odprtino hladilnika in dvema režama za zajem zraka na bokih spodaj. V novih žarometih so sedaj integrirani smerniki in v obliki črke C oblikovane LED dnevne luči. Z vsem tem se res zdi, da je tak Twingo nekaj večji, tudi širši avto (kot zares je).

Sicer pa so spremembe na odbijaču in maski pomagale znižati tudi zračni upor, temu v prid pa so karoserijo spustili za dodaten centimeter. Kako se bo to poznalo na udobju in vozni dinamiki, pa bomo šele videli. Mehanskih sprememb je sicer malo – je pa vstopni motor zdaj nekaj močnejši in zmore 54 kW oziroma 75KM (prej 70 oz. 51 kW), močnejši litrski trivaljnik pa ostaja  TCe 90 s 66 kW (90 KM). Za katerega je še vedno na voljo dvosklopčni robotiziran menjalnik EDC. Usoda modela GT s TCe 110 motorjem, ki je najbližje nekoč popularnemu RS-u, je trenutno še neznana.

Oblikovalci so se sicer pomudili tudi v notranjosti, kjer so predvsem izboljšali povezljivostne funkcije Easy Connect, saj sta Apple CarPlay in Android Auto za zrcaljenje serijsko vključeni v multimedijski sistem Easy Link (serijsko v najbogatejšem paketu), ki naj bi hitrejši in enostavnješi (in hitrejši) od R-Linka, izboljšano je tudi prostoročno telefoniranje z dvojnim mikrofonom in boljšo filtracijo neželjenih šumov okolice. Področje, kjer Twingo doslej ni ravno blestel. Na boljo pa je tudi brezplačna aplikacija R&Go, ki pametni telefon z operacijskim sistemom iOS ali Android spremeni v multimedijsko napravo (zaslon telefona je potem lahko navigacija, potovalni računalnik, predvajalnik glabe, …). V kratkem pa naj bi Renault ponudil tudi nadzor na daljavo nad določenimi funkcijami preko aplikacije pametnega telefona.

Prenovljeni Twingo ima zdaj tudi bolj funkcionalno osrednjo konzolo z nastavljivim držalom za pametni telefon, na osrednji konzoli sta dve vtičnici USB in ena Jack ter stikala za stikalo tempomata, preoblikovane so ročke za prestavljanje, nove so nekatere obrobe in materiali oblazinjenja. Predal za rokavice je zdaj v vseh izvedenkah končno zaprt, polica zadaj je preoblikovana in okrepljena.