V zgodovini so prednike ljubkovalno poimenovali ‘widowmaker’ (ustvarjalec vdov), kar je šlo na rovaš izjemne, za marsikoga neobvladljive sile navora na zadnjih kolesih. Na festivalu v Goodwoodu so uradno predstavili zadnjo verzijo 911 GT2 RS, ki ga žene 3,8-litrski prisilno polnjen agregat s 515 kW (700 KM)

Najzmogljivejša in najhitrejša cestna različica znamke Porsche je marsikoga presenetila. Vedeli smo, da jo pri Porscheju temeljito pripravljajo, in da je že v pozni razvojni fazi, a da jo bodo Nemci predstavili že v Goodwoodu … Vedeli smo tudi, da jo bo gnal nadgrajen motor iz modela 911 Turbo S in pričakovali, da bo zmogel približno 700 konjev ali 515 kilovatov – to je namreč 59 kW/80 KM več kot njegov predhodnik, ki je v zadku skrival 3,6-litrski šestvaljni bokser.

V primerjavi z različico Turbo S, ki zmore 427 kW (580 KM), je motor GT2 RS opremljen z večjim turbinskim polnilnikom in učinkovitejšim hlajenjem, ki hladilnik polnilnega zraka pri zelo visokih temperaturah poprši z vodo. Moč prenaša preko sedemstopenjskega (za modele GT prilagojenega) menjalnika z dvojno sklopko na krmiljen zadnji kolesni par, ki tako omogoča višje hitrosti med vožnjo skozi zavoje, podvozje je dikraških korenin, povzeto iz modela 911 Cup (pokalna serija).

Za prepričljiv zvok skrbi izpušni sistem iz titana, ki je za sedem kilogramov lažji kot tisti pri 911 Turbo S. Za ustavljanje skrbijo visokozmogljive zavore, serijsko opremljene s keramičnimi zavornimi koluti. So pa snovalci poskrbeli tudi za številne dodatke in spremembe, ki skrbijo za boljšo aerodinamiko in znižanje teže – prednji pokrov in oba sedeža so iz karbona, streha je serijsko iz lahkega magnezija, z opcijskim paketom Weissach pa je mogoče privarčevati še dodatnih 30 kilogramov.

In ker najslajše pride prav na koncu, naj povemo, da 911 GT2 z mesta do stotice potegne v 2,8 sekunde, igla na merilniku hitrosti pa se ustavi pri oznako 340 km/h. Zanj je v Nemčiji potrebno plačati 285.220 evrov, ob nakupu avtomobila je kupec upravičen tudi do nakupa posebne ure Chronograph 911 GT2 RS, ki bo k ceni avtomobila dodala skromnih 9.450 evrov.