Zadnja priložnost za glasovanje!

Kmalu bomo prešteli glasove, bralke in bralci pa imate danes še zadnjo priložnost za izbor finalistov za slovenski avto leta 2020

Potem ko se je januarja Ford Focus tako prepričljivo zavihtel na prvo mesto in odnesel težko pričakovano lovoriko (Ford sicer že tretjič v zgodovini izbora), je zdaj napočil čas za novo izvedbo izbora Slovenski avto leta 2020. Tisti, ki mu sledite, seveda dobro poznate osnovna pravila najstarejšega izbora, ki poteka pri nas (mimogrede – od leta 1993). Tako smo najprej v žiriji izbora določili modele, ki se bodo potegovali za vstop v finale. To so seveda novi modeli, ki so (ali bodo) prišli na trg in jih bodo zastopniki prodali do konca novembra vsaj 25.


Tudi letos v izboru sodeluje večina pomembnejših slovenskih splošnih in avtomobilističnih medijev (Avto Magazin, Motorevija, EVO, Dnevnik z Nedeljskim, Delo, RTV SLO z Valom 202, spletni portal Siol, Komotar Minuta), vendar pa bodo novinarji teh medijev svojo priložnost dobili šele takrat, ko boste bralci, poslušalci in gledalci naredili svoje. Torej izbrali pet finalistov, ki se bodo potegovali za laskavi naslov. Katerih pet avtomobilov bo v finalu, bo jasno 30. novembra, takrat bo znan tudi vrstni red finalistov, ki prav tako ni nepomemben, saj pomeni tudi točke, ki jih spremljajo v finalnem izboru.

Seveda moramo znova poudariti, da so sodelujoči mediji ob glasovanju zavezani upoštevati pri tem različne kriterije, ki jih določi žirija – od varnosti, gospodarnosti, voznih lastnosti, primernosti za slovenski trg … Seveda pa imajo novinarji in uredniki sami možnost določiti vrstni red in pomembnost teh pravil oziroma usmeritev, saj je navsezadnje glasovanje del subjektivne ocene, ki izvira tudi iz nakopičenega predznanja, izkušenj in preferenc glasujočih medijev.

Preberite tudi
Novi BMW 4 je večji in bolj samosvoj